23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKASPP organizirao iftar u Beogradu – Zukorlić: SPP-u su potrebni pripadnici svih...

SPP organizirao iftar u Beogradu – Zukorlić: SPP-u su potrebni pripadnici svih nacionalnih zajednica

U prostorijama Stranke pravde i pomirenja u Beogradu organiziran je iftar za članove i simpatizere te stranke.

Iftaru je prisustvovala delegacija Stranke pravde i pomirenja na čelu sa potpredsjedinikom Narodne skupštine i predsjednikom stranke Usamom Zukorlićem.

Među prvima prisutnima se obratio predsjednik Aškalijskog nacionalnog savjeta Muhamed Behrami. On je tom prilikom istako da će Stranka pravde i pomirenja uvijek imati podršku Aškalija.

“Uz pomoć Stranke pravde i pomirenja i vašu pomoć, uspjeli smo da ostvarimo rezultate na izborima za nacionalne savjete. Svakako, mi to nismo mogli sami bez vas, bez vaše podrške i podrške Stranke pravde i pomirenja. Stranka pravde i pomirenja nije stranka koja samo obećava, to je stranka koja ispuni ono što obeća. Stranka pravde i pomirenja je stranka koja pomaže svim sektorima, svim odnorima, daje stručna mišljenja i podršku koja nam je potrebna. Mi ćemo kroz rad i aktivnosti doći do raznih problema ali znamo da imamo Stranku oravde i pomirenja koja je tu da nam sve to olakša. Ovo je samo početak naših uspjeha i za ovih par mjeseci se uradilo mnogo toga.”

Ispred kabineta ministra zaduženog za ravnomjerni regionalni razvoj Edina Đerleka, iftaru je prisustvovala savjetnica Azra Demić.

“Naše ministarstvo je novoosnovano ove godine i imamo zaista dobar tim. U našem ministarstvu su ljudi iz svih odbora, kako beogradskog, tako i svih sandžačkih. Cilj nam je da negdje poradimo na državnom nivou radi boljitka našeg i boljitka naše djece, sva moguća sredstva i snage ulažemo da našu djecu ostavimo da žive na ovim prostorima. Mi smo tu da se zalažemo da svima nama bude bolje i da stvorimo bolju budućnost za naše podmlatke.”

Prisutnima se obratio i potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić. Prisutnima poručio da Stranci pravde i pomirenja trebaju pripadnici svih nacionalnih zajednica.

“Želim da kažem da me raduje što smo se danas u jednom multikonfesionalnom ambijentu sreli, družili i poslali poruku da imamo zajedničku riječ, a u našem sličaju ta zajednička riječ je Stranka pravde i pomirenja, stranka ne jednog naroda i jedne vjerke zajednice već multinacionalna i muktikonfesionalna koja se zalaže za pravdu muđu narodima Republike Srbije i da ona bude temelj za pomirenje. Upravo sa ovog iftara šaljemo poruku pomirenja i apelujemo za mir ne samo u Srbiji već u cijelom svijetu.”

Dovu je na kraju proučio predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Beograd Tafa Beriša.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave