18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaISLAMSPP organizirala veliki iftar u Novom Pazaru

SPP organizirala veliki iftar u Novom Pazaru

Iftar spp-naslovna-1536x1024-1-616x411

Stranka pravde i pomirenja organizirala je za svoje funkcionere i članove veliki iftar u Novom Pazaru. Iftaru su prisustvovali predsjednik SPP-a Usame Zukorlić, ministar Edin Đerlek, delegacija BNV-a koju je predvodila predsjednica dr. Misala Pramenković, počasni predsjednik SPP-a u Crnoj Gori Hazbija Kalač, predsjednik Nacionalnog savjeta Aškalija Muhamet Behrami, delegacija Islamske zajednice, delegacija Internacionalnog univerziteta, te delegacija SDA Sandžaka.

U ime domaćina dobrodošli je poželio Sead Redžović, povjernik Gradskog odbora SPP-a u Novom Pazaru.

– Zajednički motiv je da jedna nova populacija društveno odgovornih ljudi spremna da otvori jednu novu stranicu u svojem djelovanju. Ta nova stranica nas podstiče na dvije stvari: na jedinstvo i na odgovornost. Odgovornost da naš grad izgrađujemo kao regionalni centar Sandžaka, jednistvo kako bismo zajedničkim snagama učinili da ovaj grad bude sigurno i ugodno mjesto za sve njegove građane.

Goste je poselamio i ministar za ravnomjerni i regionalni razvoj Edin Đerlek. On je kazao da je Stranka nakon preseljenja muftije Zukorlića ušla u težak period, ali da su napornim radom zabilježili odlične rezultate.

– Ovakvi iftaru i okupljanja predstavljaju dragocenost. Ovo je prilika se zbližimo i učvrstimo naše safove. SPP je nakon preseljenja muftije ušla u težak period i u tom period svi su pitali kako će oni nastaviti. Na tom putu, rekao bih da su ključne sljedeće stvari. Muftija iza sebe je ostavio i ljude i institucije, pre svega iskrene i odane ljude. Da bi dokazali svest i političku zrelost moramo prevazići i lične interese i tugu i bol i iskoračiti krupnim koracima ka cilju, kazao je ministar.

On je zaključio da moraju raditi mnogo više nego sto rade danas i što su radili jučer, a sve odluke u stranci se donose zajedničkim dogovorom, šurom, savjetovanjem.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao je želja Stranke da ujedini sve bošnjačke i zdrave snage u Sandžaku i regionu.

– Pogledajmo okolne narode, Srbi, Hrvati, Albanci kada su u pitanju vitalni nacionalni interesi svi su ujedinjeni ko jedan, pa kako onda da se mi Bošnjaci ne ujedinimo kad su nam vitalni interesi u pitanju. Da mi smo različite stranke, imamo različite programe, ali ćemo ono što nam je zajedničko da zajednički radimo na tim projektima i tako smo dogovorili koaliciji u BNV-u i danas je ovdje gost i predsjednica Vijeća prof. dr. Misala Pramenković sa svojoj multi-stranačkom delegacijom.

Zukorlić istakao da je cilj SPP-a da po ugledu na BNV taj ambijent prenese i na Gradsku upravu u Novom Pazaru.

– Rekli su osvetit ćemo im se za koaliciju u BNV-u, tako što ćemo da se infiltriramo u Islamsku zajednicu. Ko je rekao? Narko-kriminalci. Neki će se čuditi zašto pominjem drogu u Ramazanu, pa najveći je sevap pričati protiv droge u Ramazanu. Šta će se desiti sa njima? Oni misle da je rukovodstvo Islamske zajednice naivno, braćo i sestre nemojte da se brinete, dobit će nogu iz Islamske zajednice, a ne samo iz Islamske zajednice nego i iz škola i bolnica i ustanova i javnih preduzeća i iz Gradske uprave u Novom Pazaru.

Zukorlić još jednom ponovio da za njega postoji samo jedna Islamska zajednica, te da joj je SPP-a na usluzi na svim poljima u kojima joj može pomoći.

Umjetnik Hamza Škrijelj iz Novog Pazara izveo je numeru “Muftiji”.

Dovu na kraju iftara proučio je glavni imam Medžlisa Novi Pazar dr. Enver ef. Omerović.

izvor: sandzakpress.net

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave