13.5 C
Tutin
Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKASPP organizirala iftar u Novoj Varoši – Zukorlić: Većinski narod mora voditi...

SPP organizirala iftar u Novoj Varoši – Zukorlić: Većinski narod mora voditi brigu o onima koji su manje brojni

Stranka pravde i pomirenja organizirala je iftar u Novoj Varoši za simpatizere i funkcionere te stranke. Delegaciju Stranke pravde i pomirenja predvodio je potpredsjednik Narodne skupštine i predsjednik te stranke Usame Zukorlic.

On se nakon iftara obratio prisutnima.

“Ja uvijek rado dođem u Varoš i evo nismo propustili priliku da, pored organiziranja iftara u gradovima i opšinama Sandžaka, napravimo jedan iftar i ovdje u Varoši jer Varoš, bez obzira koliko nas je malo i u kolikom broju bili, znajte da ću ja uvijek da dođem u Varoš i neću praviti razliku između Priboja, Sjenice, Varoši i drugih mjesta gdje živi moj narod.”

Naglasio je da je Stranka pravde i pomirenja zainteresirana za doprinos i značajno djelovanje u Novoj Varoši.

“Mi želimo jak Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Novoj Varoši. Želimo da otvorimo i kancelariju stranke, da našu politiku, politiku pravde i pomirenja značajnije implementiramo u ovoj opštini. Ona je posebno važna i posebno potrebna u Varoši i ja sam na zadnjem skupu koji smo imali ovdje kazao jednu važni stvar i sada ću je ponoviti. Pomirenje i mir na Balkanu možemo imati tek onda kada većinski narod na jednom mjestu bude vodio brigu o onima koji su manje brojni, što znači da mir, zadovoljstvo i prosperitet srpskog naroda u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, u Prijepolju u onom dijelu gdje su Bošnjaci većina će zavisiti od Bošnjaka, a mir Bošnjaka u Novoj Varoši, Priboju i dijelu Prijepolja gdje su Srbi većina će zavisiti od srpskog naroda.”

Dovu je na kraju proučio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Nova Varoš Ismet ef. Bihorac.

izvor: sandzakpress.net

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave