23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVORukovodstvo BNV na sastanku sa rukovodstvom opštine Priboj

Rukovodstvo BNV na sastanku sa rukovodstvom opštine Priboj

BNV u Priboju

Dana 14. 06. 2023. godine rukovodstvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsjednicom dr. Misalom Pramenković, održalo je sastanak sa predsjednikom Skupštine opštine Priboj gospodinom Borisom Mrdovićem, u maloj sali Doma kulture u Priboju.

Sastanku su prisustvovali rukovodioci i predstavnici institucija, organa, ustanova i preduzeća koji djeluju u sklopu opštine Priboj.

Na konkstruktivnom sastanku, iznijeti su stavovi, promišljanja i određenja rješenja problema, razgovaralo se o položaju i statusu Bošnjaka na teritoriji opštine Priboj, o stanju u republičkim institucijama, kao i o uvođenju bosanskog jezika u službenu upotrebu opštine, te konstatovalo da je neophodno raditi da se nacionalna struktura Bošnjaka, kako na teritoriji lokalne samouprave, a posebno u republičkim instucijama, dovede do nivoa kako Ustav i zakoni ove zemlje propisuju.

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice dr. Misale Pramenković, činili su predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Jasmina Baltić Curić, dr. Mustafa Fetić i dr. Sead Šemsović, članovi Izvršnog odbora dr. Ahmed Bihorac i Denis Martinović, sekretar Samer Jusović i šef Kabineta Semir Madžgalj.

izvor: BNV

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave