23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKPut ka Promuklicama - tek asfaltiran a već ozbiljno oštećen čišćenjem odrona

Put ka Promuklicama – tek asfaltiran a već ozbiljno oštećen čišćenjem odrona

pešter.tv

Put kroz kanjon rijeke Vidrenjak prema izvorištu Promuklice, u dužini od nekoliko kilometara asfaltiran je u dvije dionice, prošle i ove godine. Desetine miliona dinara i za ovaj infrastrukturni projekat obezbijedila je država, medjutim problemi su nastali kada je posao u svoje ruke uzela lokalna samouprava.

I nakon prve i nakon završetka asfaltiranja druge dionice puta velike probleme počeli su da prave česti odroni skoro čitavom dužinom puta, na šta je naša tv upozoravala više puta u proteklih godinu dana, apelujući na nadležne da preduzmu nešto kako bi se spriječilo da put bude uništen i prije samog završteka njegovog asfaltiranja. Međutim, kao i za sve što rade odnosno ne rade, niko se ovim problemom nije bavio ni u pokušaju.

A onda su stvari kulminirale prije nekoliko dana, pa su ogromni odroni na ovoj dionici potpuno blokirali put na nekoliko mjesta. I tu nesreći nije kraj. Onda je zasijedao i lokalni krizni štab i donijeli su odluku da ovaj put u narednom periodu zbog nebezbijednosti, odnosno opučanja kamenja kako u izjavi za vlastima podoban portal reče prvi čovjek opštine, bude zatvoren za saobraćaj dok se šteta ne sanira.

Mi smo provjerili stanje na terenu i uvjerili se da od zatvaranja saobraćaja nema ništa. Put je potpuno otvoren, bez ikakve signalizacije i obilježavanja rizičnih dionica. Da nesreća bude gora, u namjeri da navrat nanos uklone ogromne količine kamenja na nekoliko dionica, nadležni su prilično oštetili asfalt i ivičnjake, pa je ovaj put zreo za sanaciju i prije njegovog konačnog završetka.

Od predstavnika lokalne samouprave i ovim povodom smo zatražili da se oglase i objasne građanima o čemu se ovdje radi, i zašto se konstantno obmanjuje javnost besmislenim sjednicama kriznog štaba, odgovor nismo dobili.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave