23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaEDUKACIJAPredsjednik Mešihata primio učenike Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva

Predsjednik Mešihata primio učenike Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva

Dana 09.06.2023. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je deset učenika i učenica Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva predvođenih svojim profesoricama Belmom Alihodžić i Aminom Hasibović Ibišević.

Tom prilikom, muftija Dudić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku po prvi put primiti učenike ove elitne bošnjačke srednje škole, naglasivši da i je Mešihat u fazi realizacije projekta Bošnjačke gimnazije u Novom Pazaru, na kojoj je okončano oko 70% radova. Nakon što je učenike upoznao sa historijatom i strukturom Islamske zajednice, poručio im je: „Vi kao učenici elitne bošnjačke škole nalazite se na tržnici znanja koje kupujete, gdje su vam profesori kao roditelji, a nakon završetka Gimnazije bit ćete prepušteni sami sebi…“

Profesorice Prve bošnjačke gimnazije izrazile su zadovoljstvo posjetom Novom Pazaru i ustanovama Islamske zajednice koje su obišli, kazavši da ova sarajevska srednja škola ima 20 odjeljenja sa 480 učenika u četiri smjera, iz koje izlaze dobro odgojena i za nastavak školovanja spremna djeca, te da postoji potreba za otvaranjem još jedne škole ovakvog tipa u Sarajevu.

izvor: mesihat

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave