15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaDIJASPORAPredsjednik Mešihata organizirao prijem za predstavnike Zajednice sandžačke dijaspore

Predsjednik Mešihata organizirao prijem za predstavnike Zajednice sandžačke dijaspore

izvor: mesihat.org

Dana 04.01.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić upriličio je tradicionalni prijem za predstavnike Zajednice sandžačke dijaspore koji svoj zimski odmor provode u rodnom Sandžaku.

Tom prilikom, podsjetio ih je na historijat osnivanja i razvoja odgojno-obrazovnih i drugih ustanova Islamske zajednice, te upoznao sa aktuelnim kapitalnim projektima koje Islamska zajednica realizira u nekoliko medžlisa.

Govoreći o trnovitih 30 godina obnove, jačanja i odbrane Islamske zajednice na čelu sa Mešihatom, kao i o investicijama koje ona provodi, zahvalio se sandžačkoj dijaspori na neprekidnoj pomoći koju pruža, što je jedan o razloga razvoja i stabilnosti Islamske zajednice.

Nakon prijema, kojem su pored musafira iz dijaspore prisustvovali muftije i rukovodioci ustanova Mešihata, obišli su radove na novoj zgradi Muške medrese i restauratorske radove na Altun alem džamiji, te posjetili mezar rah. muftije Muamer ef. Zukorlića u haremu Altun alem džamije i proučili dovu za njegovu dušu.

izvor: mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave