15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKPredsjednica BNV dr. Misala Pramenković učestvovala u društvenom dijalogu u organizaciji Ministarstva...

Predsjednica BNV dr. Misala Pramenković učestvovala u društvenom dijalogu u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković prisustvovala je društvenom dijalogu, u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, pod nazivom “Kako do rodno osjetljivog jezika?” u Kulturnom centru, u Novom Pazaru.

Dijalog je otvorio ministar za ljudska i manjinska prava gospodin Tomislav Žigmanov, te u svom uvodnom obraćanju istakao:
„Današnji zaključci poslužit će za oblikovanje daljih aktivnosti po ovom pitanju i stvoriti uslove za primjenu rodno osjetljivog jezika, a što će kroz obrazovni i informativni proces nesumnjivo utjecati na sve segmente društva.

Na kraju, uvjeren sam da će i današnji društveni dijalog, ovdje u Novom Pazaru, biti konstruktivan i produktivan.“

Prisutnima se obratila i predsjednica BNV dr. Pramenković, te je u svom govoru istakla:

„Smatram da svaka vrsta društvenog dijaloga na različite teme je od izuzetnog značaja i u tom smislu, svakako da Ministarstvo ovim činom čini veoma značajan korak u pravcu komunikacije, susreta i osluškivanja stavova svih relevantnih faktora u društvu, smatram i da je riječ struke od izuzetnog značaja u svim ovim važnim pitanjima.“

Društvenom dijalogu su prisustvovali brojni predstavnici Vlade, nacionalnih savjeta nacionalnih manjina, lokalnih samouprava, akademske zajednice, te organizacije civilnog društva.
izvor: BNV
OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave