19 C
Tutin
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKPredsjednica BNV dr. Misala Pramenković sastala se sa ministrom vanjskih poslova Bosne...

Predsjednica BNV dr. Misala Pramenković sastala se sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine gospodinom Elmedinom Konakovićem

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković razgovarala je danas, u Glavnom uredu Vijeća, sa ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine gospodinom Elmedinom Konakovićem, u čijoj je delegaciji bila i ambasadorica BiH u R. Srbiji gospođa Aida Smajić. Ministru Konakoviću je ovo prva zvanična posjeta Vijeću, u svojstvu ministra vanjskih poslova BiH.
Pored predsjednice dr. Pramenković, delegaciju Vijeća činili su potpredsjednica dr. Jasmina Baltić Curić, predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, sekretar Samer Jusović i šef Kabineta Semir Madžgalj.
Predsjednica dr. Pramenković upoznala je gospodina Konakovića sa djelokrugom djelovanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, planovima i aktivnostima, izrazivši nadu da će kroz buduće projekte Vijeća doći do jačanja veze Bošnjaka Sandžaka i Bosne i Hercegovine.
Tokom susreta, ministar Konaković je izrazio spremnost za rješavanje dugogodišnjih pravnih smetnji u odnosu Bosne prema Sandžaku, kao matici Bošnjaka Sandžaka.
izvor: bnv.org.rs
OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave