22.7 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaDIJASPORAPraznični dani i dolazak dijaspore - kakva je situacija na graničnim prelazima

Praznični dani i dolazak dijaspore – kakva je situacija na graničnim prelazima

Praznični dani u zemljama Zapadne Evrope donose pojačan saobraćaj i na našim auto-putevima, a pred početak vikenda očekuje se i na ostalim putevima. Gužve na graničnim prelazima sa Mađarskom počele su još tokom noći, a očekuje se da će potrajati do kraja vikenda. Nadležni apeluju na vozače da većih gužvi na putevima budu oprezni.

Gužve su na graničnim prelazima sa Mađarskom počele već tokom noći. U proteklih 12 sati u Srbiju je preko graničnog prelaza Horgoš ušlo 9.000 putnika u 35 autobusa i 3.500 putničkih vozila.

Na graničnom prelazu Horgoš se na ulazak u Srbiju čeka dvadesetak minuta, javlja reporter RTS-a. Otvoreno je osam traka – sedam za putnička vozila, a jedna za autobuse.

Međutim, na izlaz iz Mađarske preko graničnog prelaza Reske čeka se oko dva sata.

Slična situacija je i na graničnim prelazima Horgoš 2, Bački Vinogradi i Kelebija – da bi se prešla mađarsko-srpska granica i tamo je potrebno oko dva sata.

Produženo radno vreme graničnih prelaza do kraja januara

Do 31. januara će granični prelaz Horgoš 2 raditi 24 časa, a granični prelaz Bajmok petkom, subotom i nedeljom radi do ponoći, dok granični prelaz Bački Vinogradi, takođe petkom, subotom i nedeljom, radi do 22 časa.

Očekuje se da će gužve potrajati do kraja vikenda.

Iz saobraćajne policije apel vozačima da budu oprezni, da poštuju ograničenja brzine, da koriste zimsku opremu i vožnju prilagode uslovima na putu, a u toku je i akcija kontrole učesnika u saobraćaju.

izvor: RTS

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave