21 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKAPotpisan ugovor za predzavršnu fazu izgradnje opštinske uprave Tutin

Potpisan ugovor za predzavršnu fazu izgradnje opštinske uprave Tutin

Ministar zadužen za ravnomjerni regionalni razvoj Edin Đerlek potpisao je danas sa predsjednikom opštine Tutin Salihom Hotom Ugovor o sufinansiranju pete predzavršne faze izgradnje opštinske uprave Tutin za koji su opredijelјena sredstva u iznosu od 17 miliona dinara.

Ministar Đerlek istakao je da će projekat završetka zgrade opštinske uprave u Tutinu doprinijeti unapređenju rada organa lokalne samouprave i povećanju efikasnosti u radu sa građanima. Zahvalјujući njegovoj realizaciji, kako je dodao, građani će dobiti modernu opštinsku upravu u čijem sastavu mogu biti smještene i druge ustanove i institucije, kao što je Centar za socijalni rad, Zavod za zapošlјavanje, zavodi za zdravstveno i socijalno osiguranje, Služba za katastar nepokretnosti, lokalna poreska administracija i šalteri komunalnih preduzeća i pošte.

Ministar Đerlek je istakao da opština Tutin zahtjeva naročitu pažnju  Vlade Srbije i svih relevantnih instanci, kao i završetak puta Novi Pazar – Tutin i druge ozbilјne investicije, imajući u vidu da pripada jednoj od najnerazvijenijih opština u našoj zemlјi. On je ocijenio da ovim projektom država pokazuje da nastavlјa sa ulaganjima i naporima u rješavanju ogromnih izazova sa kojima se građani svakodnevno suočavaju.

Opštinska uprava Tutin, prema riječima predsjednika ove opštine, bila je smještena u jednom od najstarijih objekata, u veoma lošem stanju, što je u velikoj mjeri ugrožavalo bezbednost, kako zaposlenih, tako i njenih korisnika.

On je zahvalio ministru Đerleku na pažnji koju posvjećuje u rješavanju problema sa kojim se rukovodstvo i građani svakodnevno suočavaju, dodajući da je potrebno još ulaganja kako bi se dostigao neophodni nivo razvoja.

Đerlek je poručio da će ulaganja u opštinu koja je više desetina godina zapostavlјena, biti nastavlјena kako bi se stvorio povolјan ambijent za mlade lјude i minimizirao dalјi odliv stanovništva.

izvor: SPP

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave