21 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOPoplave širom Srbije, u 37 gradova vanredna situacija. Presečena Ibarska magistrala (VIDEO)

Poplave širom Srbije, u 37 gradova vanredna situacija. Presečena Ibarska magistrala (VIDEO)

Ne prestaje borba sa izlivanjem rijeka i potoka i problemima koje donose bujice. Vatrogasci spasioci su na terenu širom Srbije. Vanredna situacija proglašena je u 37 gradova i opština.

U Jagodini rijeka Belica dostigla je kritičan nivo. Dva gradska mosta zatvorena su za saobraćaj i utvrđena bedemima. U Kragujevcu usled velike kiše poplavljen je podrum hiruškog bloka Urgentnog Klinickog centra, Đački trg, kao i nekoliko ulica u naseljima Stanovo, Grošnica i Veliko polje. Takođe, voda je noćas, kako se može videti na snimcima na društvenim mrežama, došla do ulaza u vojnu fabriku Lepenica.

Voda je poplavila i oko 100 kuća i dvorišta, a evakuisano je 14 građana, među kojima je jedno djete.

Pod vodom su i Koceljeva, Aleksandrovac, Brus, Medveđa.

Sektor za vanredne situacije intervenisao je od 520 puta od 26. maja, kada je počeo perod obilnih kiša u Srbiji, a vatrogasci su do sada evakuisali 77 osoba.

„Za ovih mesec dana najkritičnije je bilo u Pomoravskom i Rasinskom okrugu, zatim na teritoriji Novog Pazara, u Kosjeriću, Čačku, Šapcu, i Loznici, a na početku i u Vojvodini“, izjavio je za Politiku major policije Miloš Milenković iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije. Milenković je naveo i da je zbog ektremnih padavina došlo do velikih izlivanja, pa je voda ugrozila poljoprivredno zemljište i domaćinstva, a u spasavanju ljudi, imovine i otklanjanju posledica poplava angažovano je 1.200 vatrogasaca-spasilaca.

izvor: N1

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave