15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaHRONIKAPolicija u Prijepolju pretukla Bošnjaka dok je bio vezan lisicama, MUP negira

Policija u Prijepolju pretukla Bošnjaka dok je bio vezan lisicama, MUP negira

Elvir Čolović za portal N1 tvrdi da mu je sina, tokom ispitivanja u prijepljskoj policijskoj stanici i dok je bio vezan lisicama, bez ikakvog razloga udario policajac. Iz policije portalu N1 odgovaraju da su konsultovali tužioca, koji je nakon provjera utvrdio da u “radnjama policajaca nema elemenata krivičnog djela”.

Kako je Čolović ispričao za N1, sin se prije mjesec dana potukao sa drugom ispred diskoteke, nakon čega su ih, kaže, odveli u policiju.

“Uveli su ga u kancelariju bez kamera, stavili lisice, u toku ispitivanja dijete ništa nije radilo, samo je ušao neko iz neke treće kancelarije, prišao, udario ga dva puta pesnicom u glavu i izašao“, priča Čolović.

Nakon toga ga sin zove iz policije, tvrdeći da su ga pretukli.

“To je bilo u četiri ujutru. Kad sam pitao policiju, rekli su mi da nije udaren. Išao sam u bolnicu, uzeo lekarski u kome piše da mu je natečena usna. Posle toga nekoliko dana nije išao na posao“, dodaje Čolović.

Navodi i da su mu komandant i načelnik obećali da će “to da regulišu“ i da im je on rekao ko je udario njegovog sina.

“On je trebalo sutradan da zove, izvini se porodoci, ovako se napravio jaz, ja znam ko je. Pokušaću sve zakonski. Policajci kažu – nije ga tukao niko, možda vas dijete laže. Mene boli kao građanina da dijete koje ništa nije napravilo, prva mu je svađa bila. Taj postupak da je bez razloga zavezano dijete udareno na stolici je van pameti“, ističe Čolović.

Međutim, u odgovoru MUP-a portalu N1 navodi se da je 5. marta policija ispred jednog noćnog kluba zatekla mladiće kako se tuku. Kažu da su onda prevezeni u medicinsku ustanovu, gdje su, dodaju iz MUP-a, odbili ljekarsku pomoć.

“Nakon toga, sa njima, kao i sa svjedocima, obavljen je razgovor u službenim prostorijama PU u Prijepolju i konsultovan je tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela i naložio da se dvojica učesnika tuče alkotestiraju, što je i učinjeno i utvrđeno je prisustvo alkohola kod obojice. Utvrđeno je postojanje prekršajne odgovornosti dvojice mladića i protiv njih su podnijete prekršajne prijave“, rekli su nam iz MUP-a.

Dalje navode da su mladići potom napustili prostorije policije, a da je jedan od njih naknadno otišao u medicinski centar, “sa navodima da je zadobio povrede u policijskoj stanici“.

“U vezi sa navodima ovog mladića, policija je konsultovala tužioca, koji se nakon izvršenih dodatnih provera izjasnio da u radnjama postupajućih policijskih službenika nema elemenata krivičnog djela, koje se goni po službenoj dužnosti. Obavješten je i Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova“, stoji u odgovoru policije portalu N1.

izvor: N1 / sandzakpress.net

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave