15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKAOpozicija u Novom Pazaru traži odgovornost za poplave, brojanje gromobrana i manje...

Opozicija u Novom Pazaru traži odgovornost za poplave, brojanje gromobrana i manje kockarnica

Opozicioni odbornici tražili su da se na nedavnoj sjednici Skupštine Novog Pazara raspravlja o odgovornosti nadležnih za poplave početkom godine i ovih dana, stanju komunalne infrastrukture u gradu i sprovedenim mjerama odbrane od poplava u prošloj godini.

Šef odborničke grupe Stranke demokratske akcije Sandžaka Ahmedin Škrijelj kazao je da drugi put, u poslednjih šest mjeseci, zbog nesposobnosti gradskih vlasti žitelji Novog Pazara trpe ogromnu štetu od poplava.

“Smatramo da Skupština treba da konstatuje da organi Novog Pazara ne vrše adekvatno svoje nadlježnosti i javne poslove i ne vode računa o sigurnosti i opštem interesu građana i da nisu u stanju da im obezbijede ličnu i imovinsku sigurnost”, rekao je Škrijelj.

On je zatražio i da lokalni parlament proglasi gradonačelnika, predsjednicu Skupštine, Gradsko vijeće, Štab za vanredne situacije i nadležna preduzeća i službe odgovornim za posljedice izazvane poplavama 19. januara i 14. juna i da se građanima nadoknadi sva nastala šteta.

Opozicija je tražila i da Skupština raspravlja o pokrivenosti pojedinih dijelova Novog Pazara gromobranskim instalacijama, asfaltiranju ulica u brojnim prigradskim naseljima, povećanju stajališta za taksiste, ali i rješavanju problema velikog broja kockarnica i kladionica, a nedostatka javnih toaleta.

Zahtjevi predstavnika opozicije nisu dobili podršku vladajuće većine tako da lokalni parlament neće raspravljati o tim temama.

Na dnevnom redu bilo je razmatranje izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova, promena na čelu JKP “Gradska čistoća”, promena imena Osnovne škole “Mur” i nazivanje kraka Ulica Branislava Bakračevića na Šestovu po Marku Simiću, dvogodišnjem dečaku stradalom u bombardovanju 1999. godine.

izvor: radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave