19 C
Tutin
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKOd danas prijavljivanje za penzionersku karticu

Od danas prijavljivanje za penzionersku karticu

Prijava za penzioneske kartice

Prijavljivanje za penzionersku karticu na koju pravo ima oko 1,65 miliona građana Srbije počinje danas.

U svim filijalama PIO Fonda u Srbiji danas počinje prijavljivanje za penzionerske kartice. Taj dokument treba da omogući popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, povoljnije zdravstvene preglede.

Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da je zahtev za karticu u onlajn formatu, kao i da najstariji sugrađani mogu i na sajtu PIO Fonda da se prijave. Kartice će biti aktivne od oktobra, a ministar poziva sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji.

Ministar Siniša Mali navodi da danas u svih 170 filijala PIO Fonda, kao i na sajtu, svaki penzioner od njih 1,7 miliona ima mogućnost da se prijavi za dobijanje penzionerske kartice.

“Inače, u svim filijalama PIO Fonda za one koji možda teže mogu da popune taj zahtev biće ljudi koji će im pomagati“, dodao je Mali.

Objasnio je da zahtev za prijavu za karticu nije u papirnom obliku, već je onlajn.

“Veoma je jednostavan – ime, prezime, adresa, JMBG, kontakt telefon – to su jedini podaci koji su neophodni kako bi se zahtev za karticu popunio“, naglasio je Mali.

Ukazao je da sam postupak prijave traje minut ili dva.

“Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla ili kako god su ostavili svoj kontakt da im je gotova kartica i da mogu da je pokupe“, objasnio je ministar.

Istakao je da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana.

“Vi ćete sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama“, dodao je Mali.

Pozvao je i društveno-odgovorne komapnije da se jave da učestvuju u ovome.

“Imaćemo paralelno dve stvari, od danas pa nadalje svaki penzioner može da se prijavi za ovu karticu, ali od danas nam kreće i kampanja koja poziva sve društveno-odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog velikog lanca koji će nuditi te popuste“, naveo je Mali.

izvor: rts.rs

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave