18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKOd danas do 8. juna građani će moći da predaju neregistrovano oružje...

Od danas do 8. juna građani će moći da predaju neregistrovano oružje bez posledica

MUP Tutin

Građani Srbije u narednih mesec dana moći će da predaju neregistrovano oružje najbližoj policijskoj stanici bez sankcija. Tokom tog perioda građani koji predaju neregistrovano oružje neće krivično odgovarati, niti snositi bilo kakve posledice, a ne moraju dokazivati ni poreklo oružja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pozvalo je građane koji poseduju neregistrovano oružje da ga do 8. juna ove godine, predaju najbližoj policijskoj stanici.

Za predaju oružja građani mogu da pozovu MUP, patrola dolazi na adresu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom poziva na predaju neregistrovano oružje i municiju, obaveštava građane da osim ličnog dolaska i predaje, mogu pozvati najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave i preuzmu ih.

Građani neregistrovano oružje, municiju i eksplozivne naprave mogu predati bez napuštanja svoga doma, pozivom najbližoj policijskoj stanici koja će uputiti patrolu na datu adresu i preuzeti oružje.

Naglašavamo da tokom perioda predaje neregistrovanog oružja, do 8. juna, građani koji to učine neće snositi nikakvu krivičnu odgovornost i posledicu, niti će morati da dokazuju poreklo oružja i donose bilo kakvu dokumentaciju.

Takođe, ističemo da građani prilikom predaje nisu u obavezi da se legitimišu.

izvor: RTS

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave