26.2 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKOd 3. aprila počinje prijavljivanje za premiju za mlijeko

Od 3. aprila počinje prijavljivanje za premiju za mlijeko

Agro tv
foto: Envato

Javni poziv za premiju za mlijeko za 1. kvartal biće raspisan u ponedjeljak, 3. aprila, dok će javni poziv za davanja po hektaru biti pomjeren kako bi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena da provjere i ažuriraju svoje podatke u katastru, prikupe potrebnu dokumentaciju i regulišu ugovorne odnose.

Iz Ministarstva poljoprivrede ističu da to apsolutno neće uticati na isplatu subvencija, koje će poljoprivredni proizvođači dobiti u isto vrijeme kako je i planirano.

Naime, javni poziv za davanja po hektaru će trajati mjesec umesto 45 dana, te će obrada zahtjeva i dinamika isplate biti nepromjenjena.

Prijave za premiju za mlijeko se podnose kao i do sada –  preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača. Javni poziv će trajati do 15. aprila, a isplata premije za mlijeko biće realizovana nakon završetka javnog poziva u roku od 30 dana.

Agro tv
foto: Envato

Ukoliko se prijavljujete samostalno, uputstvo za prijavljivanje za premiju za mlijeko možete pogledati na ovom linku.

Ukoliko se prijavljujete kao mlekara, uputstvo pogledajte OVDE.

Iz resornog ministarstva još jednom podjsećaju sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji, te su svi u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odrade sve do trenutka podnošenja zahtjeva za željenu subvenciju.

Pravilnik o uslovima, načinu i obrascu zahteva za ostvarivanje prava na premiju za mlijeko

izvor: agrotv.net

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave