15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVONurković predstavio tri naučna rada u Londonu

Nurković predstavio tri naučna rada u Londonu

Novopazarski lekar Jasmin Nurković predstavio je tri naučna rada na Svetskom kongresu za osteoporozu, osteoartritis i muskuloskeletne bolesti (World Congress on Osteoporosis, Osteoarthritis and Musculoskeletal Diseases; WCO-IOF-ESCEO) u u Londonu.

Ovo je bila prilika da rezultate iz Novog Pazara tokom trodnevnog kongresa mogu da vide najbolji fizijatri, reumatolozi i ortopedi iz celog sveta.

Svetski kongres za osteoporozu, osteoartritis i muskuloskeletne bolesti u Londonu

Nurković je na poster prezentaciji predstavio razliku između snimanja kolena u stojećem i ležećem stavu, kako radiofrekventna ablacija deluje na bolno koleno, kao i same rezultate tog tretmana.

“Ovo je moje tradicionalno učešće na ESCEO kongresu, a svake godine se potrudim da prikažem naše rezultate. Boravak uvek bude prilika za upoznavanje i razmenu mišljenja, kao i saradnju sa kolegama iz regiona i celog sveta”, rekao je on za portal Free media.

Nurkovićeva tri naučna rada na poster prezentaciji

Nurković je istakao i da mu je važno da sazna kako starije i iskusnije kolege gledaju na njegov rad, ali i da dodatno unapredi pružanje medicinske pomoći u Medicinskom centru “Nurković”.

On je do sada objavio oko 100 naučnih radova, od kojih 20 u vrhunskim naučnim časopisima, a citiran je više od hiljadu puta.

Svetski kongres u Londonu trajao je od 11. do 14. aprila.

freemedia

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave