18.4 C
Tutin
Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVONovi Pazar: I ove godine 30 miliona dinara za mere energetske efikasnosti

Novi Pazar: I ove godine 30 miliona dinara za mere energetske efikasnosti

Ministarstvo rudarstva i energetike izdvojiće 18 miliona dinara, a Grad Novi Pazar još 12 miliona za subvencionisanje mera energetske sanacije stambenih zgrada, kuća i stanova, saznaje radio Sto plus.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović rekla je da je za realizaciju tih mera opredeljeno 1,79 milijardi dinara bespovratnih sredstava, od kojih je 55 odsto obezbedilo Ministarstvo, a ostalo lokalne samouprave.

Ona je izjavila da je na prethodna tri javna poziva za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvima subvencije dobilo oko 20.000 građana, dodajući da je plan da ih dobije još 50.000 domaćinstava.

“Podrška države i lokalnih samouprava daje mogućnost građanima da izdvoje manje novca za mere kao što su zamena stolarije u domaćinstvu, poboljšanje izolacije krova i zidova, ugradnju efikasnijih kotlova ili ugradnju solarnih panela, a sa kojima smanjuju svoje troškove za energiju, ali i doprinose većoj energetskoj nezavisnosti i zdravijoj životnoj sredini za sve”, rekla je Đedović.

Očekuje se da već tokom leta budu raspisani prvi javni pozivi za građane.

izvor: radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave