21 C
Tutin
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKTutinka Džemila Alić najuspješnija studentkinja medicine: Mislim da ne postoji bolja satisfakcija...

Tutinka Džemila Alić najuspješnija studentkinja medicine: Mislim da ne postoji bolja satisfakcija od toga da pomažete svom narodu

Jedna od najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji Džemila Alić iz Tutina, rekla je danas da bi volela da ostane u Novom Pazaru i svoju karijeru razvija u ovom gradu.

Njoj je, kao najuspešnijem diplomcu Medicinskog fakulteta u Kragujevcu sa prosečnom ocenom 9,88, na svečanosti u Palati Srbije uručen ugovor o radu na Odeljenju interne medicine Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Džemila je u razgovoru za radio Sto plus navela da je njen put do diplome lekara bio praćen velikim odricanjem, prvenstveno od slobodnog vremena, ali i prijatelja i porodice.

“Priznanje mi pričinjava samo veću odgovornost, jer se sada više očekuje od mene. Ali svakako ću se potruditi da dam svoj maksimalni doprinos”, poručila je Džemila.

Ona smatra da se lekar može usavršiti u svom poslu u ovoj zemlji, pa zbog toga ne planira da Novi Pazar zameni nekim od gradova zapadne Evrope.

“Mislim da ne postoji bolja satisfakcija od toga da pomažete svom narodu, date svoj maksimalni doprinos i budete deo cele zajednice. Novi Pazar je mesto gde bih volela da se ostvarim na profesionalnom i ličnom planu”, navela je Džemila.

Kako kaže, najteži ispit koji je položila bila je hirurgija, a u budućnosti planira da se posveti pulmologiji, jer nudi dinamičan odnos sa ljudima.

Mladima je poručila da ulažu u sebe, u svoje obrazovanje i da ne odustaju od velikih koraka zarad sitnih užitaka.

izvor: Radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave