6.1 C
Tutin
Subota, 2 Marta, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVONa UNINP rekordan broj prijavljenih u prvom upisnom roku

Na UNINP rekordan broj prijavljenih u prvom upisnom roku

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru

Na Univerzitetu u Novom Pazaru u toku je upis kandidata za novu akademsku 2023/2024 godinu na šest Departmana- Pravne nauke, Ekonomske, Filološke, Umjetnost, Informatiku, Pedagoško-psihološke nauke.

–Najveća zainteresovanost je na smjeru za grafički dizajn. Tu je i smjer za informatiku, vaspitače, ali ostale.  Ono čime se možemo pohvaliti ove godine je da imamo najveći broj upisanih kandidata u posljednjih deset godina, kaže prof.dr. Enver Međedović gen. menadžer UNINP.

S obzirom na veliku zainteresiranost pozivaju sve buduće studente da predaju dokumenta.

Na mnogim departmanima prešli smo upisne kvote i onda će biti jaka konkurencija za mogućnost upisa u prvom upisnom roku.

Prijemni je 8. jula u 11 sati.

Svi će polagati test opšte informisanosti, test posebnih znanja dok na Departmanima za umjetnost, modni, grafički dizajn, slikarstvo polagat će crtanje i slikanje. Iako kod njih malo duže traje ocjenjivanje, do ponedjeljka u 8 sati imat ćemo sve rezultate i do 10 sati bit će istaknuta lista na zvaničnom sajtu Univerziteta i oglasnoj tabli Univerziteta. Moći će pozvati i na broj 020 316 634.

Univerzitet je i ove godine obezbijedio stipendije za najbolje.

 U narednoj nedjelji studenti koji budu položili moći će izvršiti upis na Univerzitetu. Postojat će mogućnost stipendiranja, odnosno da oni koji ostvare dobre rezultate na prijemnom ispitu i oni koji budu donijeli dobre ocjene iz srednje škole za njih će biti obezbijeđene stipendije od strane Univerziteta, ističe gen. menadžer UNINP.

Također, drugi upisni rok za kvote koje ne budu popunjene je od 21. avgusta do 15. septembra. Prijemni je dan kasnije, u subotu 16. septembra u 11 sati.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave