23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOMuftija Dudić: Vjernici u namazu doživljavaju svoj Mi’radž

Muftija Dudić: Vjernici u namazu doživljavaju svoj Mi’radž

Juče je sa akšam namaza nastupio je Lejletu-l-Miradž, veličanstven događaj u historiji islama. U intervjuu predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić ističe značaj ove mubarek noći.

„To je putovanje kroz koje je prošao Poslanik s.a.v.s. u noći Mi’radža, Allahovom dž.š. odredbom, razgovor s Allahom dž.š. jer je Kur’an razgovor s Gospodarom. Fatiha je majka Kur’ana. Vjernici u ovoj noći i svakodnevno u namazima doživljavaju svojevrstan Mi’radž. Zato je jako bitno da svako od nas u ovoj noći, ali i u drugim danima, razmisli o svom namazu“, kaže muftija Dudić.

Muftija Dudić napominje, između ostalog, i da su uspješni bili razgovori s ambasadorom Saudijske Arabije u Sarajevu, predstavnicima Ministarstva hadža, kao i delegacije Mešihata tokom boravka u Meki predvođene muftijom dr. Rešad ef. Plojovićem.

„Uvjeren sam da smo ispunili sve uvjete i da nas vraćaju tamo gdje nam je mjesto. Ovo je radostan trenutak kojeg želim podijeliti s našim vjernicima koji pune tri godine čekaju na obred hadža.“

Mešihat Islamske zajednice, poručuje muftija Dudić, ostaje na svom kursu.

„Nisam nikada uradio nešto na štetu islama i muslimana. Ako Bog da, neću to nikada ni učiniti.“

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave