23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOMuftija Dudić sastao se sa Ambasadorom Alžira

Muftija Dudić sastao se sa Ambasadorom Alžira

Dana, 02.02.2024. godine predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija prof. dr Mevlud ef. Dudić, sastao se sa Ambasadora Alžira u Srbiji, Nj. E. Fatah Mahraz, u pratnji doc. dr Enver Omerovića.

Povod sastanka bio je, delegiranje poziva muftiji Dudiću od strane direktora džamije Muhaked Mamuna, a pod pokroviteljstvom predsjednika Alžira Abdu-l Medžida, povodom svečanosti otvaranja grandiozne džamije u Alžiru, treće po veličini u svijetu, nakon Haremejna u Mekki i Medini, džamijski kompleks zauzima 27 ha, a krasit će je minaret od 267m. Nakon svečanog otvaranja džamije bit će organizirana međunarodna konferencija na kojoj će uzeti učešće muftija Dudić.

U prijateljskom razgovoru muftija Dudić i ambasador Mahraz razmijenili su mišljenja o aktuelnim temama, historijskim i društvenim vezama, aktivnostima koje sprovodi Islamska zajednica, o budućim planovima, te o mogućnostima uspostavljanja saradnje između obrazovnih ustanova u Alžiru, Ministarstva vakufa i Mešihata. Muftija Dudić, ne krijući svoje oduševljenje, srdačno se zahvalio na pozivu i poželio mu puno uspjeha u radu.

mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave