23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaISLAMMuftija Dudić osudio muzički koncert Gradske uprave na prvi dan Bajrama

Muftija Dudić osudio muzički koncert Gradske uprave na prvi dan Bajrama

Grad Novi Pazar svoju 562. godinu od osnivanja obilježit će koncertom Aleksandre Prijović na gradskom šetalištu, u petak prvog dana Bajrama.

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud ef. Dudić kazao da Novom Pazaru ne dolikuje da na ovakav način obilježava Dan grada, te da je pogrešno da čim prođe Ramazan počnu “mahnitanja, slavlja, veselja”. To nije u duhu naše vjere i tradicije poručuje muftija Dudić.

Neprimjereno je, nedolično je i ne priliči ovom gradu zbog osnivača, zbog Isa-bega Ishakovića, zbog tradicije ovog naroda, da se na ovakav način obilježava Dan grada uz koje kakve svirke, igre i zabave. A posebno što se to ove godine potrefilo sa prvim danom Bajrama. Zbog toga se trebalo biti oprezniji, mudriji, nije se smelo dozvoliti da se dan Bajrama na jedan nedoličan način obilježava. Ne priliči to gradu Novom Pazaru, ne priliči to našoj tradiciji, ne priliči to Bajramu i džumanskom danu.

Muftija Dudić kazao da bi sredstva koja su utrošena za organizaciju koncerta trebalo usmjeriti u humanitarne svrhe.

– Svakako da u vremenima krize treba i razmišljati i socijalnom elementu. Ima preče od prečega. Možda je bilo bolje razmislite da umjesto tog koncerta, da se pomognu neki drugi projketi kao što su djeca sa posebnim potrebama, siromašnim i mnoge druge stvari.

Podsjećamo da iz Gradske uprave nisu htjeli da daju odgovor na pitanje koliko će koštati organizacija koncerta. U odgovoru su naveli da tim informacijama ne raspolažu, jer ne “posjeduju ugovor o njenom angažovanju”.

https://fb.watch/k3t8eiAdLh/?mibextid=Nif5oz

Izvor: sandzakpress.net

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave