23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOMuftija Dudić održao hutbu u Memorijalnom centru u Potočarima

Muftija Dudić održao hutbu u Memorijalnom centru u Potočarima

Dana 29. zu-l-hudžeta 1445., tj. 5. jula 2024. godine, na musalli u Memorijalnom centru u Potočarima u Srebrenici džumansku hutbu održao je predsjednik Mešihata glavni muftija dr. Mevlud-ef. Dudić.

U svojoj hutbi, muftija Dudić je napomenuo da poruke kurbanskog bajrma, hadža, Ibrahim a.s žrtve moraju stalno biti na umu bošnjačkom narodu.

Također, izrazio je počast što ima priliku da drži upravo posljednju džumu prije dženaze žrtvama genocida 11. jula, na kome će biti obaveljena dženaza za 14 žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

Na kraju, muftija Dudić potvrdio je da mi, kao narod, moramo, prije svega, očuvati svoj iman, svoju čast i dostojanstvo, ne mrziti pritom nikoga, svakome dobro činiti.

Predsjednim Mešihata je sa svojom delegacijom, dekanom Fakulteta za islamske studije dr. Enverom Omerovićem i glavnim novopazarskim imamom Dženan-ef. Kamešničaninom, direktorom CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirovićem i novopazarskom imamom Hilmom ef. Ljajićem obišao četiri majke šehida Srebrenice: Šehidu Abdurahmanović, Mejru Đogaz, Nuru Mustafić i Salihu Osmanović.

izvor: mesihat.org

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave