8.4 C
Tutin
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img
PočetnaISLAMMuftija Dudić održao hutbu u Centralnoj džamiji u Tutinu

Muftija Dudić održao hutbu u Centralnoj džamiji u Tutinu

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 29.03.2024. godine, održao je hutbu i predvodio džuma namaz u Centralnoj džamiji u Tutinu.

Tom prilikom, govorio je o porukama Bitke na Bedru kroz koju i mi kao vjernici svakodnevno prolazimo jer su časni i čestiti ljudi uvijek spremni boriti se za velike stvari kao što je vjera i njene vrijednosti.

Također je govorio o Danu oslobođenja Meke – Fethul-Mekke, koja se dogodila u mjesecu Ramazanu, istakavši da i mi imamo svoje oslobađanje Islamske zajednice od onih koji su htjeli 2007. godine da je porobe, a koji su zaboravili da je odabrana grupa vjernika spremna braniti čast i dostojanstvo svoje Zajednice, koja je muslimanima veliki emanet i da će je oni po svaku cijenu braniti i čuvati.

Muftija Dudić je podsjetio da je treća odabrana i najvažnija noć Lajletu-l-Kadr – Noć objave Kur'ana, uputivši savjet džematlijama da je potraže u narednih deset dana kroz sadaku, noćni namaz, dovu i zikr.

Na kraju je naglasio da su ovo i dani uplate sadekatu-l-fitra i zekata poručivši: „Braćo, ne igrajte se sa propisima vjere. Bejtu-l-mal Mešihata je mjesto za uplatu ovih obaveznih davanja. Time pomažete rad Medrese, Fakulteta za islamske studije, vakufskih kuhinja, jetima i drugih ustanova Islamske zajednice koje se finansiraju cijele godine iz Bejtu-l-mala.“

mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave