19 C
Tutin
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKMinistar Žigmanov čestitao Ramazanski Bajram – Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen

Ministar Žigmanov čestitao Ramazanski Bajram – Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov uputio je danas čestitku za Ramazanski Bajram svim nosiocima vlasti Islamske zajednice i vernicima muslimanske veroispovesti u Republici Srbiji. Među njima su najbrojniji Bošnjaci, slede Albanci, Turci, Aškalije, Egipćani, Goranci, kao i deo pripadnika romske zajednice.

Ramazanski Bajram je blagdan u muslimana kojim se obeležava završetak meseca ramazana, meseca u kojem je svaki muslimanski vernik bio pozvan na post i na stalno činjenje dobrih dela.

„Bajram šerif mubarek olsun“ ( „Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen“) svim muslimanima koji su 30 dana istrajavali u postu i odricanju od telesnih užitaka za vreme meseca ramazana strpljivo dočekali ovaj radosni blagdan. U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime želim svim vernicima muslimanske veroispovesti da dane Bajrama provedu u zdravlju i svakom drugom blagostanju sa svojim najbližima, u porodicama, sa komšijama i sa prijateljima. Neka radost Bajrama okupi i ujedini sve ljude u bratskoj ljubavi, međusobnom razumevanju i praštanju kako bismo svi stalno rasli u dobru i tako gradili bolji svet.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave