15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKAMinistar Đerlek posjetio Sjenicu

Ministar Đerlek posjetio Sjenicu

Nakon Priboja, Edin Đerlek ministar za ravnomjerni i regionalni razvoj posjetio je Sjenicu, gdje se susreo s predsjednikom Opštine Munibom Mujagićem. Cilj posjete je pomoći realizaciju projekata od vitalnog značaja za građane Sjenice.

Đerlek kaže da će kabinet na čijem je čelu sufinansirati određene projekte koje je predsjednik Opštine predstavio.

– U nadi da će oni ispuniti sve neophodne kriterijume. Ono što moram istaći je da Vlada Srbije ima ogromna ulaganja u Sjenicu, možda čak i najveća nakon Drugog svjetskog rata. Prije svega mislim na veoma važne putne pravce, izgradnju toplane na biomasu, izgradnju najsavremenije osnovne škole u Srbiji završetak izgradnje učeničkog doma, početak izgradnje policijske stanice, izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Doma zdravlja, kaže Đerlek.

Sve ovo uz autoput će, kaže Đerlek, obezbijediti neophodne uslove za dolazak investitora.

– Moramo da radimo mnogo više, danonoćno i mi na nivou Vlade i ovdje na nivou lokalne samouprave kako bi obezbijedili neophodan ambijent da građani u Sjenici vide prespektivu da ostanu raditi s pristojnom platom, da ne idu širom svijeta, ističe Đerlek.

Ministar je, kaže Mujagić, iskazao veliko interesovanje za probleme Opštine Sjenica i njenih građana.

– Otvorili smo veoma značajne teme koje se odnose na vodosnabdijevanje, razvojne projekte koji će otvoriti perspektivu daljoj podršci investicijama u Sjenici. Vjerujem i radujem se da ćemo imati dobru i plodnu saradnju, nadam se i dugotrajnu. Nadam se da će građani to i prepoznati, kaže Mujagić.

Na dobrim projektima bit će ostvarena i saradnja, što je ministar, kaže Mujagić, nedvosmisleno rekao.

Za ostanak treba obezbijediti neophodan ambijent, a predsjednik Mujagić ulaže nadljudske napore koje s ulaganjima na nivou Vlade treba podržati.

Izvor: SANA

Autor fotografija: Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj – Miloš Perić

 

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave