16.1 C
Tutin
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOJahja Fehratović najaktivniji poslanik iz Sandžaka

Jahja Fehratović najaktivniji poslanik iz Sandžaka

Samostalni narodni poslanik Jahja Fehratović iz Novog Pazara dobio je nagradu za najaktivnjeg od osam parlamentaraca iz Sandžaka u Narodnoj skupštini Srbije od nevladinih organizacija Proaktiv i Urban in.

Rezultati platforme “Moj poslanik“ pokazuju da je on za skupštinskom govornicom govorio 44 puta od formiranja novog saziva do danas, dok su njegove ostale kolege imale znatno manje obraćanja, odnosno 30 puta od drugoplasiranog narodnog poslanika.

On je prisutnima rekao da se pridržava saveta koji je dobio pre 10 godina od akademika Muhameda Filipovića.

“On mi je savetovao da u politici ostanem dosledan sebi i da iznad svakog interesa stavim interes naroda. Interes naroda je važniji i od partije, stranke, grupe i od bilo čega drugog…“, rekao je Fehratović.

Osim Fehratovića, poslanici iz ovog okruga su još i Ana Beloica Martać, Selma Kučević, Muamer Bačevac, Ljubinko Đurković, Enis Imamović, Zaim Redžepović i Usame Zukorlić.

Cilj ove platforme je da unapredi komunikaciju građana i izabranih narodnih poslanika i da ukaže na značaj razumevanja i dobrog odnosa između njih.

Građani imaju mogućnost da poslanicima ukažu na probleme, postave pitanja posredstvom platforme i da daju predloge poslanicima u vezi sa važnim temama koje se tiču njihove lokalne zajednice.

Platformu vode organizacija Proaktiv iz Niša i partneri Timočki omladinski centar iz Zaječara, Edukativni centar Kruševac i Urban In iz Novog Pazara, koji aktivno prate rad 46 poslanika u aktuelnom sazivu parlamenta sa teritorije južne, istočne Srbije, Rasinskog i Raškog okruga.

izvor: freemedia

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave