32.5 C
Tutin
Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
PočetnaVIJESTIGdje leži uzrok maloletničkog nasilja? (Video)

Gdje leži uzrok maloletničkog nasilja? (Video)

Maloljetnicko nasilje

Tinejdžerka izbodena, tinejdžer uhapšen zbog posjedovanja oružja, tinejdžer ubio devetoro ljudi, to su samo neki od posljednjih alarmantnih vijesti koje smo čuli. Da li su maloletnici ikada više bili upleteni u kriminalne radnje i koji je ovo crni oblak koji je sve češća pojava u našem društvu. Sve je pogodila vijest da je 03.05.2023. u Beogradu 9 osoba izgubilo živote, kada je učenik sedmog razreda ispalio više hitaca u njih.

Maloletnicima za učinjenja krivična djela mogu se izreći vaspitne mjere, kazna maloletničkog zatvora i mjere bezbijednosti predviđene članom 79. Krivičnog zakonika, osim zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti, za Sandžak televiziju kazao je pravnik Aleksandar Ivanović.

Među mladima od 17. do 21. godine bilježi se porast kriminaliteta, pokazuje prošlogodišnje istraživanje Instituta za kriminološka istraživanja.

Da li je uzrok povećanog stepena nasilja u društvu dominacija rijaliti programa na nacionalnim frenfencijama koji često svoju gledanost povećavaju promocijom nasilja. Šta se djeci osim rijaliti programa nudi na nacionalnim frekvencijama i da li im uzori trebaju biti učesnici rijaliti programa.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave