19 C
Tutin
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKFilijala NSZ-a Novi Pazar ispostava Tutin, organizirala Forum poslodavaca

Filijala NSZ-a Novi Pazar ispostava Tutin, organizirala Forum poslodavaca

NZS naslovna

U Tutinu je danas održan Forum poslodavaca na kojem su predstavljeni javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje i mjere aktivne politike zapošljavanja. Skup je izazvao interesovanje poslodavaca iz privatnog i javnog sektora.

Poslodavci koji su prisustvovali Forumu, istakli su zadovoljstvo saradnjom sa NSZ koja im pomaže da pokrenu svoje biznise i da uposle radnike.

„Kroz Forum poslodavaca želimo da približimo javne pozive i konkurse koje je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje.” ističu iz Nacionalne službe.

Forumi poslodavaca imaju za cilj uspostavljanje neposrednog i tematski definisanog kontakta sa poslodavcima radi informisanja o merama aktivne politike zapošljavanja i uslugama Nacionalne službe; promocije javnih poziva/konkursa NSZ za 2023. godinu; ispitivanja tekućih i budućih potreba poslodavaca za zapošljavanjem; promovisanja značaja zapošljavanja teže zapošljivih lica; razvijanja partnerstva, saradnje i inovativnosti na tržištu rada; razmatranja različitih aktuelnih tema na nacionalnom i lokalnom tržištu rada.

NZS

NZS

NZS

NZS NZS NZS

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave