23.1 C
Tutin
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKADr. Fehratović – Ubuduće ću nastupati kao samostalni poslanik

Dr. Fehratović – Ubuduće ću nastupati kao samostalni poslanik

Dr. Jahja Fehratović, biran na listi SPP-a, saopštio da je od danas samostalni narodni poslanik. Najavljuje i kako će ubuduće djelovati.

– Obznanjujem da sam, nakon što sam prije mjesec dana postao vanstranačka ličnost, od danas i samostalni narodni poslanik.

Obrazlažući odluku, dr. Fehratović kaže:

– Ne mogu da prihvatim da one politike protiv kojih smo ili zbog kojih smo i osnovali Stranku pravde i pomirenja bez toga da dožive bilo kakvu unutarnju lustraciju postanu partneri, da doživimo amneziju nakon 30 godina destruktivnog djelovanja SDA Sandžaka i da ta stranka bude strateški partner SPP-a.

O budućem djelovanju kaže:

– Ovo znači da se na sasvim drugačiji način postavljam i prema svemu onome što smo dosad imali kao politički platformu i da ću “debelo” promisliti o tome kako i na koji način ću se postaviti prema stvarima koje se tiču cjelokupnog društva u našoj državi i blagovremeno dizati alarm gdje god osjetim da bi neko možda mogao ići u pravcu toga da nanese bilo kakvu štetu mom narodu.

Podsjeća da je u Narodnu skupštinu došao 2016. godine kao dio pokreta rahmetli muftije Zukorlića utemeljen na borbi za bošnjački narod ali i sve druge narode u državi.

Izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave