15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaVIJESTIDr. Fehratović – Organizirati obuke za poljoprivrednike

Dr. Fehratović – Organizirati obuke za poljoprivrednike

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja dr. Jahja Fehratović kazao da se Zakon o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju pokazao kao jako dobar, te su poljoprivrednici sa Pešterske visoravni, zahvaljući subvencijama, povratili stočni fond i obnovili svoja stada. 

– Uspjeli su da sačuvaju ono što je autohtono, peštersko, kao što je pramenka – autohtona pešterska ovca koja je danas jedna od najrasprostranjenjih u ovoj državi i najkvalitetnijih.

Dr. Fehratović podsjetio da su nekada sredstva i pomoć koja su bila namijenjena poljoprivrednicima završavala kod partijskih interesdžija.

– Tako su nekada subvencije u junicama umjesto kod poljoprivrednika završavale kod predsjednika opština, pa su nekada ono što su poljoprivrednici trebali dobiti kao podršku države poput plastenika, završavalo je kod stranačkih funkcionera koji su živjeli u gradovima, u soliterima.

Dr. Fehratović kazao da to danas nije slučaj, već da pomoć stiže na prave adrese, zbog čega poljoprivrednici vide svoju budućnost na Pešteru.

– Apelujem da se što više sa poljoprivrednicima radi u vidu obuka za ono što oni imaju na raspolaganju od sredstava. Mislim da poljoprivrednici nisu dovoljno upoznati sa svim mogućnostima koje im država daje.

Izvor: SANA

 

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave