15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVODo 19. maja pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

Do 19. maja pojačana kontrola teretnih vozila i autobusa

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova provodi Međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmjerenu na kontrolu i otkrivanje prekršaja vozača teretnih vozila i autobusa.

Aktivnosti saobraćajne policije i saobraćajne patrole bit će usmjeravane na puteve s najjačim intenzitetom saobraćaja teretnih vozila i autobusa. Prilikom zaustavljanja policijski službenici koji su certifikovani za rad i za kontrolu komercijalnih vozila vrše kontrolu tahografa, kartica vozača, i u slučaju otkrivanja prekršaja sankcionišu, kaže Đorđe Vasović oficir saobraćajne policije PU Novi Pazar

Posebna pažnja usmjerena je na autobuse s djecom.

Za vrijeme trajanja ove akcije a inače u redovnoj kontroli stavljen je akcent na kontrolu  autobusa i vozača prilikom prevoza djece na ekskurzije, kulturne manifestacije, nastavu u prirodi. Pogotovo je bitno napomenuti da ukoliko se utvrdi postojanje prekršaja, nepoštovanje zakona, neće se dozvoliti učestvovanje takvih vozila u saobraćaju i uopšte otpočinjanje prevoza djece.

Apeluje na sve učenike u saobraćaju.

Preporuka svima je da se pridržavaju zakonskih odredaba jer ukoliko se otkrije prekršaj bit će sankcionisani, vozilo i vozač isključeni iz saobraćaja i takvo vozilo neće moći učestvovati u saobraćaju.

Akcija koja se provodi u 31 državi Evrope koje su članice „ROADPOL-a“ trajat će do 19. maja.

SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave