16.1 C
Tutin
Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
spot_img
PočetnaEDUKACIJADelegacija BNV u posjeti novopazarskim srednjim školama

Delegacija BNV u posjeti novopazarskim srednjim školama

U okviru plana posjeta sandžačkim školama, nakon novopazarskih osnovnih škola i škola u Tutinu, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, posjetila je danas srednje škole Ekonomsko – Trgovinsku školu, Medicinsku školu „Dva heroja“ i Gimnaziju u Novom Pazaru i tom prilikom se sastala sa predstavnicima uprava škola. 

Ovo su prve zvanične posjete novopazarskim srednjim školama novoizabrane predsjednice dr. Pramenković.

Tokom sastanka, razgovaralo se o upisu djece na nastavu na maternjem jeziku, kao i o zajedničkom djelovanju Vijeća i škola da proces nastave na bosanskom jeziku bude kvalitetniji i potpuniji.

Predstavnici Vijeća su rukovodstvu škole uručili lektire na bosanskom jeziku, koje će doprinijeti kvalitetu nastave, jer predstavljaju važan sadržaj u okviru obrazovanja te zahvaljujući vrijednoj donaciji, anonimnog donatora, otklonjena je velika smetnja za kvalitetno odvijanje nastave na maternjem jeziku.

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednici dr. Mustafa Fetić i dr. Sead Šemsović, sekretar Samer Jusović, šef Kabineta Semir Madžgalj i predstavnici Odbora za obrazovanje, na čelu sa predsjednikom Dženisom Šaćirovićem.
izvor: BNV
OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave