13.5 C
Tutin
Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
spot_img
PočetnaEDUKACIJADelegacija BNV-a u posjeti tutinskim školama

Delegacija BNV-a u posjeti tutinskim školama

 

Predstavnici Izvršnog odbora kao i Odbora za obrazovanje BNV-a, danas su obišli osnovnu školu “Aleksa Šantić” u Kadiluku, i srednje škole Gimnaziju i Tehničku školu u Tutinu. Sa nastavnicima i profesorima koji izvode nastavu na bosanskom jeziku razgovarano je o izazovima sa kojima se susreću u radu ali i načinima na koje BNV može pružiti adekvatnu pomoć i podršku.

Posjeta delegacije Odbora za obrazovanje BNV, započela je u OŠ “Aleksa Šantić” u Kadiluku. Ova osnovna škola trenutno broji 220 učenika u 17 odjeljenja od prvog do osmog razreda, i važi za jednu od onih u kojima se nastava na bosanskom jeziku izvodi na vrlo kvalitetan način.

Nakon škole u Kadiluku, predstavnici Odbora za obrazovanje BNV, posjetili su i tutinske srednje škole, Gimnaziju i Tehničku školu. Sa direktorima, profesorima, ali i učenicima, razgovarano je o dosadašnjim iskustvima u procesu implementacije nastave na bosanskom jeziku, ali i onome šta je neophodno u toj nastavi unaprijediti.

Sumirajući rezultate današnjih oblazaka škola u Tutinu, iz BNV poručuju da će ovakvu praksu konkretnih sastanaka sa predstavnicima struke na terenu postati praksa.

Delegaciju BNV-a činili su – član IO BNV-a zadužen za obrazovanje na bosanskom jeziku, prof. dr. Kemal Džemić, član IO BNV-a zadužen za informisanje na bosanskom jeziku, prof. dr. Ahmed Bihorac, članice Odbora za obrazovanje BNV-a, profesorice Atifa Šaljić i Alisa Kurtović Džemić, kao i profesor Denis Martinović.

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave