15.2 C
Tutin
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOBrnabić: Lokalni izbori 2. juna, kad i beogradski

Brnabić: Lokalni izbori 2. juna, kad i beogradski

foto: Tanjug

Predsednica Skupštine Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i avgustu budu kad i beogradski – 2. juna. To će, rekla je, zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima.

Ana Brnabić je na konferenciji za medije rekla da je uz konsultacije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem doneta odluka da se za 2. jun raspišu svi oni izbori koji su bili planirani za jul i avgust.

“Nakon 17 dana razgovora sa svim poslaničkim grupama ili najvećim brojem koji su se odazvali pozivu i iscrpljivanju mogućnosti razgovora, donela sam u konsultacijama sa predsdenikom Vučićem odluku da prihvatimo zahtev opozicije grupisane oko SPN i Novog DSS-a – NADA, koji su mi predali tokom razgovora, da raspišemo sve one izbore kojima je vreme padalo za jul i avgust i da ih raspišemo sve za 2. jun”, rekla je Brnabićeva.

Predsednica Skupštine rekla je i da će to zahtevati izmenu Zakona o lokalnim izborima i da je važno da se to uradi što pre.

“Moja molba je da to završimo danas popodne, očekujem da taj predlog za izmenu zakona potpiše najveći broj poslanika, da sa tim predlogom idemo zajedno i pokažemo jedinstvo u teškim trenucima za sve naše građane. Nakon toga u subotu da budemo u plenumu i s obzirom na to da nema rasprave o ovome, da u subotu usvojimo zakon i da u nedelju raspišemo sve lokalne izbore“, rekla je Ana Brnabić.

izvor: RTS

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave