20.7 C
Tutin
Četvrtak, 20 Juna, 2024
spot_img
PočetnaPOLITIKABošnjačko nacionalno vijeće posjetio ambasador Republike Turske u R. Srbiji NJ. E....

Bošnjačko nacionalno vijeće posjetio ambasador Republike Turske u R. Srbiji NJ. E. gospodin Hami Aksoy

BNV naslovna

Dana 29. 03. 2023. godine, predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Misala Pramenković, sa saradnicima, sastala se sa ambasadorom Republike Turske u Republici Srbiji NJ. E. gospodinom Hami Aksoyem i generalnim konzulom Republike Turske u Novom Pazaru NJ. E. gospodinom Başar Başolom, sa kojima je razgovarala o nastavku saradnje, i u ovom sazivu Vijeća, sa institucijama Republike Turske, realiziranim projektima i aktivnostima koje se, u okviru djelovanja Vijeća, planiraju sprovesti.

Na početku razgovora, predsjednica dr. Pramenković je gospodinu Aksoyu uputila izraze najdubljeg saosjećanja zbog velikog broja poginulih i povrijeđenih u zemljotresu koji se, početkom mjeseca februara, dogodio u Turskoj.

Sagovornici su saglasni da će turski i bošnjački narod uvijek jedni u drugima imati pouzdane i iskrene prijatelje.

Tokom prve posjete novom sazivu Vijeća, ambasador Aksoy poželio je uspjeh u radu i čestitao mjesec ramazan rukovodstvu BNV i svim Bošnjacima.

Delegaciju Vijeća, pored predsjednice, činili su i predsjednik Izvršnog odbora dr. Fuad Baćićanin, potpredsjednik dr. Mustafa Fetić, sekretar Samer Jusović i šef Kabineta Semir Madžgalj.

izvor: BNV

BNV BNV BNV BNV BNV

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave