32.5 C
Tutin
Nedjelja, 14 Jula, 2024
spot_img
PočetnaSANDŽAKBajramski vatromet za Dan grada Novog Pazara koštao 5.000 eura

Bajramski vatromet za Dan grada Novog Pazara koštao 5.000 eura

Vatromet, koji je ispaljen povodom Ramazanskog bajrama, koštao je 570.000 dinara i plaćen je iz budžeta Novog Pazara, objavljeno je na sajtu lokalne samouprave.

Grad Novi Pazar 19. aprila objavio je poziv za podnošenje ponuda za izvođenje četvorominutnog vatrometa sa tri pozicije sa krova zgrade lokalne samouprave i to kalibrom od 20 do 50 milimetara.

Na poziv, koji je trajao manje od jednog dana, podnete su dve ponude, od kojih je ona “Feniks pirotehnike” iz Beograda vredna 570.000 dinara (nešto manje od 5.000 evra) sa porezom na dodatu vrednost bila povoljnija.

Šef Odborničke grupe Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Novog Pazara Sead Redžović ocenio je da je taj novac bilo bolje uručiti Centru za boravak dece sa posebnim potrebama ili Fondu za lečenje dece sa retkim bolestima.

“Njihova radost bi trajala mnogo duže nego što je trajao vatromet”, ocenio je Redžović.

Predsednik GO SDA Sandžaka u Novom Pazaru Ahmedin Škrijelj kazao je da je trošenje “pet hiljada evra za pet minuta vrhunac bahatosti” i pokazatelj da vladajuća stranka želi da grad bude “poligon za ostvarenje njihovih političkih, ideoloških i finansijskih ciljeva”.

Odbornik koji je mandat dobio na listi SPP-a, a sada je samostalni odbornik Edin Zećirović smatra da trošenje tolike količine novca odslikava populističku vlast koja raznim senzacijama, a usled sopstvene nemoći i nebrige za rešavanje problema, pokušava da stvori privid spokojnog života građana.

Korisnici društvenih mreža uglavnom kritikuju ovakvu odluku lokalne vlasti.

“I šta kažu, za Novu godinu nisu hteli ništa da prave. Kakvi su to licimeri”, jedan je od komentara.

Vatromet je ispaljen, 21. aprila, neposredno pre početka koncerta Aleksandre Prijović za koji još uvek nije poznato koliko je koštao i ko ga je platio.

Izvor: Radiostoplus

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave