17.5 C
Tutin
Utorak, 22 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVORazgovori predsjednika Dijaneta i muftije Dudića bit će nastavljeni u Turskoj

Razgovori predsjednika Dijaneta i muftije Dudića bit će nastavljeni u Turskoj

Predstavnici Mešihata islamske zajednice nisu se susreli s turskim predsjednikom prilikom posjete Srbiji jer se spram Islamske zajednice ništa, kako kažu, spektakularno nije desilo. Što se poziva tiče za razgovor, postojale se  određene najave.

– Želje i planovi da predsjednik Erdogan u Beogradu kao što je zakazao i okupio najutjecajnije bošnjačke političare s prostora Sandžaka da je želio isto tako da okupi „čelnike“ islamskih zajednica, uključujući sve ono što je nastalo od 2007. godine. Tada je to bila jedna paralelna zajednica a sada su to već pored legalne, dvije paralelne zajednice. Mi smo kao zajednica to odbili jer nismo željeli uraditi nešto što nikad prije nismo, kaže dr. Rešad ef. Plojović zamjenik predsjednika Mešihata IZ u Srbiji

Održan je odvojen sastanak s predsjednikom Dijaneta koji je bio u delegaciji predsjednika Erdogana.

– Ovo je ekskluziva da će razgovori s predsjednikom Dijaneta biti nastavljeni. Nakon susreta u Beogradu očekujemo da će oni biti u Istanbulu i opet odvojeno iz prostog razloga što želimo da sva otvorena pitanja gdje smatramo da Turska, odnosno Dijanet može pomoći kako bismo došli do željenog jedinstva na ovom prostoru Islamske zajednice i muslimana.

Ističe da nije bilo nikakvih razgovora iza zatvorenih vrata između muftije Dudića i predsjednika Erdogana tokom večere koju je u čast turskog kolege organizirao predsjednik Vučić.

izvor: SANA
OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave