14.6 C
Tutin
Subota, 5 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOUprava medrese Gazi Isa-beg organizirala takmičenje “Upoznaj Muhammeda s.a.w.s.”

Uprava medrese Gazi Isa-beg organizirala takmičenje “Upoznaj Muhammeda s.a.w.s.”

Uprava Medrese Gazi Isa-beg u Novom Pazaru i ove godine, sada već tradicionalno, organizirala je takmičenje „Upoznaj Muhammeda s.a.w.s“ za učenike svih odjeljenja matične škole. To je bila prilika da se potvrdi dosad naučeno i nagrade najbolji.

Direktor Medrese Gazi Isa-beg hfz. Adnan ef. Dupljak istakao da je bilo jako teško izabrati najbolje, te da je pola boda bilo presudno, s’ toga je bilo nekoliko prvoplasiranih, drugoplasiranih i trećeplasiranih.

“Poslanik s.a.w.s. bio je čovjek milosti, koji je poslan svim svjetovima i koji nam je svojim životom, ponašanjem i praksom pokazao kako jedan vjernik i jedan čovjek treba izgledati. Kao i svake godine veliki broj učesnika, ove godine preko 130 iz naše medrese, iz raznih odjeljenja Novog Pazara, Tutina, Rožaja. Ove godine djevojke su odnijele sve nagrade, što se tiče muškaraca ove godine su ostali bez tih prvih mjesta, iako su nijanse odlučivale. Radilo se o samo pola boda. Želim da čestitam svima, neka bude mubarek IZ-i, Medresi, roditeljima, učenicima, jer su uistinu pokazali veliko znanje kada je život Poslanika a.s. u pitanju, a ujedno i da čestitam svim našim profesorima, ali posebno profesorima koji podučavaju povijest islama, gdje se ujedno izučava Sira Allahovog Poslanika s.a.w.s”, kazao je direktor Medrese hfz. Adnan ef. Dupljak.

Jedna od pobjednica takmičenja Lejla Malićević istakla je kako je konkurencija bila ogromna, te se zahvalila svom profesoru koji je spremao za ovo takmičenje.

“Hvala Allahu na uspjehu koji sam ostvarila, kako ja tako i ostali učenici osvojivši prvo mjesto na današnjem takmičenju. Velike zasluge pripadaju i profesorima, što je u mom slučaju bio Vahjudin ef. Ćosović te mu se ovom prilikom zahvaljujem na uloženom trudu, vremenu, ali i podršci koju nam je pružio prilikom spremanja za ovo takmičenje. Hvala i Upravi medrese na nagradama koje su predviđene za pobjednike, a što se tiče ovog takmičenja, tema je vrlo važna za nas. Ne samo za nas kao učenike, već i za vjernike zato što se radi o Poslaniku a.s. koji nam je uzor u svakom smislu. Pored toga, ovo takmičenje je motivacija za dalji rad i učenje”, kazala je jedna od pobjednica takmičenja Lejla Malićević.

U suri Al-Ahzab (Saveznici) Gospodar nas upućuje na najbolji uzor, pa kaže: “Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor za onoga koji se nada Allahovoj milosti i nagradi na onom svijetu, i koji često Allaha spominje”.

SANA – H.Š.
FOTO: SANA

                 

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave