12.7 C
Tutin
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVONa UNINP-u svečana dodjela indeksa u utorak, 1. oktobra

Na UNINP-u svečana dodjela indeksa u utorak, 1. oktobra

Svečana dodjela indeksa dvadeset i trećoj generaciji studenata biće upriličena 1. oktobra na Univerzitetu u Novom Pazaru, sa početkom u 12 sati.

Taj trenutak predstavlja početak životnog putovanja, putovanja znanja i širenje vidika, ali i ličnog razvoja. PR Univerziteta Naida Karasalihović-Bulić naglasila da je ova godina najuspešnija, kada je riječ o upisu studenata.

“Ove godine smo upisali oko 400 studenata na 14 akreditovanih studijskih programa, što je i dokaz povjerenja naših budućih studenata, ali i njihovih roditelja. Nama predstavlja jedan važan dokaz da radimo na kvalitetu i posvećenosti u radu našeg obrazovnog sistema”, objasnila je Karasalihović-Bulić.

Vizija je, kako napominula, uvijek bila da pruže obrazovanje koje neće biti samo teorijsko, već i praktički primenljivo.

“To znači da sve naše studente pripremamo za životne izazove koji ih očekuju na njihovom životnom putovanju. Želimo pružiti znanje koje će biti njima korisno, a koje će im služiti u  ličnom razvoju i razvoju zajednice”, poručila je Karasalihović-Bulić.

Budući brucoši će na Univerzitetu imati priliku da razvijaju sve svoje sposobnosti, vještine i talente.

“Ovom prilikom želim pružiti pomoć i podršku studentima, te da su vrata, svih naših profesora i aisitenata, uvijek otvorena za njih. Također, želim im sreću i dobrodošlicu i neka Univerzitet bude njihovo mjesto susreta. širenja znanja, prijateljstava i vidika”, riječi su PR-a.

Nova generacija je potvrda našeg dobrog i kvalitetnog rada, te ćemo i u narednom periodu nastaviti tim putem, podvukla je Karasalihović-Bulić.

izvor: SANA
OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave