13.7 C
Tutin
Četvrtak, 19 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOU toku razgovori o održavanju svjetske konferencije na FISu

U toku razgovori o održavanju svjetske konferencije na FISu

Uz brojne potpisane sporazume s fakultetima i univerzitetima, zahtjev Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru stigao i iz Indonezije. Jedan od tamošnjih univerziteta izrazio je želju za saradnjom potpisivanjem ugovora.

Dekan FIS-a najvljuje mogućnost velikog događaja u Novom Pazaru.

“Znate da je FIS zvanično i članica Unije svjetskih islamskih univerziteta. Uz dogovor i saradnju definisali smo i održavanje jedne svjetske konferencije koja bi se održala baš ovdje u Novom Pazaru. Očekuje se i dolazak njihovih predstavnika kako bismo dogovorili detalje organizacije konferencije koja bi imala i značajnog utjecaja ne samo na FIS već i grad i državu”, kaže dr. Enver Omerović dekan FIS-a

FIS je, podsjeća, sudjelovao u organizaciji konferencija u Frankfurtu i Malmeu, između ostalih, čiji su, kaže, profesori i dekani željeli saradnju. Ne samo jer ima zanimljivu historiju i jer je dobro pozicionirana već što ima kvalitet.

“Ne bi to bilo mnogo od pomoći niti bi nam mnogo koristilo ako ova ustanova nije u pravom smislu ono što bi trebala biti, a to je visokoobrazovna ustanova koja se itekako ima s čim pohvaliti jer kod nas ne znate o čemu biste prije pričali. Ono što raduje i činjenica je da je FIS poznat po umjerenosti, srednjem putu, tradicionalnom i čistom islamu koji čini da je prepoznatljiv i prihvatljiv, istina koja prodire u srca ljudi i čini da daje rezultate i uspjehe na terenu.”

Mnogo je onih koji žele svoje usavršavanje početi i nastaviti na FIS-u kako bi koristili porodici, društvu zajednici.

izvor: SANA
OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave