13.7 C
Tutin
Četvrtak, 19 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOUNINP raspisuje konkurs za dodjelu stipendija

UNINP raspisuje konkurs za dodjelu stipendija

Univerzitet u Novom Pazaru, tradicionalno, i ove godine raspisao je konkurs za dodjelu stipendija, a studenti od 9. do 20. septembra mogu dostaviti dokumentaciju po raznom osnovu, kao što je uspjeh sa prijemnog ispita, na osnovu prosjeka tokom studiranja.

Također, po osnovu socijalnog standarda, a broj stipendija određuje Savjet Univerziteta, tu su i stipendija za brata i sestru, stipendije za svršenike srednjih škola u okviru Islamske zajednice.

“Kada je riječ o prvim stipendijama, na osnovu prijemnog ispita, oni koji su ostvarili prvo, drugo ili treće mjesto na studijskom programu moći će da ostvare stipendije od 50, 20 i 10 odsto, te tako za svih 13 studijskih programa biće obezbeđene stipendije. Ista je situacija i za studente koji su ostvarili najbolji prosjek u toku školske godine i tu su stipendije 80, 50 i 20 odsto”, riječi su generalnog menadžera UNINP-a Envera Međedovića.

Napomenuo da je prošle godine dodjeljeno 117 stipendija, a ove godiine, kako je rekao Međedović, očekuju da brojo bude veći, uzimajući u obzir veliki broj priijavljenih studenata.

“Stipendija po osnovu brata  i sestre, uposlenika Islamske zajednice, tu nema ograničen broj, osim na stipendije koje se odnose na najbolji prosjek tokom studijske godine i najbolji ostvaren rezultat tokom prijemnog ispita. Kada je riječ o socijalnim stipendijama, tu postoji algoritam koji računa ovaj dio. Nije poenta da stipendiju dobije onaj koji je najugroženiji, već onaj koji je bio dobar student i koji ima otežavajuće uslove. Isto važi i za one koji su tek upislai prvu godinu, a kod njih se gleda prosjek iz srednje škole i socijalni status”, objasnio je  generalni menadžer UNINP-a.

Međedović podvukao da će 21. septembra zasijedati komisija koja će odlučiti koji studenti će imati pravo na stipendije.

“23. septembra ćemo imati konačne rezultate, a biće i predviđen rok od tri dana za eventualne pritužbe i žalbe, ukoliko bude neko nezadovoljan sa preliminarnom listom studenata koji su dobili stipendiju i nakon toga biće konačni rezulatati, kako bi u oktobru mogli da ostvare pravo na stipendiju oni koji su predali na ovom konkursu”, zaključio je Međedović.

Komisiju će činiti profesori sa svih departmana, kako bi cjelokupni proces bio nezavisan, a rezultati precizni i jasni.

izvor: SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave