8.3 C
Tutin
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOPredsjednik Mešihata na manifestaciji u Bilefeldu

Predsjednik Mešihata na manifestaciji u Bilefeldu

U subotu 20.04.2024. godine, u organizaciji Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, džemata Bilefeld, upriličeno je bajramsko sijelo u sportskoj dvorani u pomenutom gradu, kojem je prisustvovao i predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Svečanost je otvorio Sifet ef. Hadžić učenjem Kur'ana, a zatim je poselamio prisutne i zahvalio se muftiji Dudiću što je svojim dolaskom uveličao ovaj skup.

Predsjednik džemata Bilefeld Haris Mulić iznio je podatke o aktivnostima džemata, a nakon toga su polaznici mektebske nastave izveli prigodan program.

Predsjednik Mešihata prenio je selame u ime Islamske zajednice i muslimana Sandžaka, te istakao da su naši Bošnjaci ponos Zajednice bez obzira gdje žive, istakavši: „Ovdje u Njemačkoj želimo da budete primjer u svakom pogledu i zahvalni državi koja vam je otvorila vrata. Mi smo evropski narod i nismo doseljenici već starosjedioci Evrope, koja je podjednako sviju nas.“ Također je govorio o aktuelnim kapitalnim projektima koje Mešihat realizira, a koji su dobrim dijelom pomognuti od strane sandžačkih Bošnjaka iz dijaspore. Tom prilikom uručio je zahvalnicu predsjedniku džemata Bilefeld za podršku odgojno-obrazovnim ustanovama Islanske zajednice.

mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave