14.6 C
Tutin
Petak, 20 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOPrvo Međunarodno takmičenje u Hifzu Kur'ana Časnog

Prvo Međunarodno takmičenje u Hifzu Kur'ana Časnog

Prvo Međunarodno takmičenje u Hifzu Kur'ana Časnog “I čvrsto se Allahovog užeta držite”, u organizaciji ambasade Libije u Beogradu i Mešihata Islamske zajednice u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom omladine i generalne uprave za vakufe Vlade nacionalnog jedinstva Libije.

Na početku prisutnima se obratio predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Dodao da će uoči Kadrske noći i Kadrsku noć provesti sa onim što je Allahu dž.š. najdraže.

“Baš kada se Allah dž.š. smilovao i poslao meleka Džibrila u pećini Hira objavivši prve Kur'anske ajete. I mi isčekujući Kadarsku noć provešćemo ova dva dana uz učenje Kur'ana. Mjesec Ramazan je mjesec Kur'ana”, dodao je on.

Naglasio da smo se u prethodna 24 dana družili sa Kur'anom, a naredna dva dana ćemo se intenzivnije družiti, slušajući učače Kur'ana.

“Preko 40 takmičara će se najtecati u ova dva dana. Šta ima ljepše i veličanstvenije od ovoga što smo zajedno sa Ambasadom priredili za naše muslimane u ovim mubarek danima. Hocemo da i sa ovim takmičenjem da u pravom smislu dočekamo Kadarsku noć”, riječi su ef. Dudića.

Kazao da ništa ljepše nisu mogli uraditi od ovog čina u ovim mubarek danima.

“Proglašavm takmičenje otvorenim i može da počne”, rekao je predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.

Allahov govor je najveličanstveniji, njabolji, najljepši, te je samo takmičenje u učenju i pamćenju Kur'ana najdragocenije.

Takmičenje će biti otvorena naredna dva dana.

SANA

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave