13.7 C
Tutin
Četvrtak, 19 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOMuftija Dudić na iftaru Škole Kur’ana Časnog

Muftija Dudić na iftaru Škole Kur’ana Časnog

Dana 03.04.2024. godine Škola Kur’ana Časnog upriličila je iftar povodom 14 godina postojanja ove ustanove Islamske zajednice kojem je prisustvovala i delegacija Mešihata na čelu sa predsjednikom, muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem.

Nakon iftara prisutnima se obratio hfz. Irfan-ef. Malić, direktor Škole Kur'ana Časnog, ističući vrijednost ibadeta posta i zajedničkih iftara.

“Poslanik a.s. je rekao da postač ima dvije radosti: jedna je iftarska, a naša radost je posebna jer je ona kur'anska zato što su ovdje ljudi koji su 14 godina radili i rade na afirmaciji kur'anskih vrijednosti i hifzu, odnosno podučavanju napamet Kur'ana Časnog. Imao sam čast da ovih 14 godina, sa kratkom pauzom, budem na čelu ove odgojno-obrazovne ustanove Mešihata. Posebna mi je čast što je večeras sa nama vrh Islamske zajednice na čelu sa muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem”, riječi su hfz. Malića.

Zahvalio se predsjedniku Mešihata što brine o radu Škole Kur’ana i dodao da muftiju Dudića narod voli, ali i da je on široke ruke.

Prisutnima se obratio i muftija dr. Mevlud-ef. Dudić. On je kazao da je sretan narod i zajednica koja ima ovakve vjernike.

“Naši donatori kada izađu pred Allaha dž.š. i budu pitani: ’Šta si radio na dunjaluku’, slobodno neka kažu: ’Bio sam podrška projektu Škole Kur’ana. Volio sam Kur’an i najmanje što sam mogao uraditi jeste da pomognem taj projekat koji je bio zamro na prostoru Sandžaka.’ Danas nakon 14 godina ova zajednica ima 27 akreditovanih hafiza. Ona također ima i nekoliko kurra-hafiza”, kazao je predsjednik Mešihata.

Tom prilikom, uručio je zahvalnice prijateljima Škole Kur’ana koji godinama nesebično pomažu rad ove ustanove Islamske zajednice.

mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave