8.3 C
Tutin
Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaISLAMGradonačelnik Sombora sa iftara: Naša vrata za vas su uvijek otvorena

Gradonačelnik Sombora sa iftara: Naša vrata za vas su uvijek otvorena

Trećeg dana posjete Muftijstvu novosadskom, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić upriličio je iftar u Somboru, nakon Novog Sada i Subotice. Iftar u Somboru organiziran je nakon 164 godine na radost svih muslimana sa prostora ovog grada.

„Po prvi put nakon otvaranja mesdžida imate epitet džematlija i to je velika titula za vjernika“ rekao je muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović.

Gradonačelnik Sombora g. Antonio Ratković, koji je iftaru prisustvovao sa svojim zamjenikom, kazao je da je počašćen pozivom.

„Drago mi je da je Sombor mulitukulturalna sredina i želim da ovaj grad svi vidite kao partnera. Čast mi je što sam sa vama na iftaru i što je Sombor svaki dan bogatiji u smislu prijateljstva. Bitno je da svi koji živite u Somboru znate da su naša vrata za sve vas uvijek otvorena“, rekao je gradonačelnik Ratković.

Muftija Dudić je istakao da se ovoj generaciji posrećilo da poslije 164 godine prave malu, ali dostojanstvenu Zajednicu.

„Vjerujem da je Grad Sombor bogatiji sa Medžlisom i Zajednicom, a u različitosti je bogatstvo. Teroristički čin koji se jučer desio u Rusiji nije islamski. Islam ne poznaje, niti musliman priznaje takav čin. Pravi musliman je onaj čiji su tragovi vjere u njegovom životu, pošten i vrijedan. Cilj nam je da odgajamo zdrave i uspravne ljude, generacije koje će biti od koristi svima s kojima dijelimo životni prostor.

Počašćeni smo da je gradonačelnik s nama, jer njemu je mjesto ovdje i to će od sada biti tradicija i u Somboru. Dobar domaćin vodi računa o svojim građanima. Od prvog dana kada smo se sreli krenulo nam je lijepo i želim iskreno da mu se zahvalim. Učinit ćemo sve da kao Zajednica budemo prepoznatljivi po kvalitetu s kojim će se gradonačelnik ponositi“, istakao je predsjednik Mešihata.

mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave