10.1 C
Tutin
Petak, 20 Septembra, 2024
spot_img
PočetnaDRUŠTVOUpriličeni iftari na prostoru Muftijstva beogradskog

Upriličeni iftari na prostoru Muftijstva beogradskog

U periodu od petka do utorka, 15-19. marta 2024. godine, pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice upriličeni su iftari u četiri džemata Muftijstva beogradskog, za koje su sredstva donirali aktivisti-dobrotvori Islamske zajednice.

U petak, 15. marta iftar je priređen za džematlije Islamskog centra Beograd i muslimane Kraljeva, u nedjelju 17. marta za muslimane u džematu Krnjača, a u utorak 19. marta za džemat u Makišu.

Iftarima su pored stalnih džematlija pomenutih džemata (60-100 vjernika) prisustvovali i imami, na čelu sa zamjenikom predsjednika Mešihata, muftijom beogradskim dr. Rešad-ef. Plojovićem.

Muftija Plojović je u svojim obraćanjima naglasio da su ovi iftari potvrda jedinstva Islamske zajednice i brige za sve džemate koji su njen dio, te želje iskrenih vjernika, vakifa i dobrotvora da se uključe u akciju iftara koju Islamska zajednica realizira tokom mjeseca Ramazana, uputivši dovu da im Uzvišeni Allah ukabuli i daruje obećanu nagradu.

Zajednički iftari bili su lijepa prilika da se upute korisni ramazanski savjeti vjernicima, ali i da se prisutni upoznaju sa aktivnostima Zajednice, te neposredno i direktno razgovaraju o potrebama i problemima džemata i vjernika na ovom prostoru.

Iftarska akcija će tokom nedjelje biti nastavljena i u džematima na teritoriji Muftijstva novosadskog.

mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave