14.6 C
Tutin
Subota, 5 Oktobra, 2024
spot_img
PočetnaISLAMOdržano predramazansko savjetovanje

Održano predramazansko savjetovanje

U subotu 02.03.2024. god. u amfiteatru Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru upriličeno je predramazansko savjetovanje za imame i službenike Islamske zajednice kojem su prisustvovali predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, zamjenik predsjednika muftija dr. Rešad ef. Plojović, muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, muftija preševski mr. Ragmi ef. Destani i muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović.

Savjetovanje je otvorio rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Mešihata muftija dr. Plojović, a potom su se sa tematskim referatima prisutnima obratili dr. Harun ef. Eminagić – glavni imam Medžlisa IZ-e Priboj i Dženan ef. Kamešničanin, glavni imam Medžlisa IZ-e Novi Pazar, kao i prisutni muftije na čelu sa predsjednikom Mešihata.

Priliku da svoje mišljenje i prijedloge povodom mjeseca Ramazana iznesu iskoristili su i pojedini imami koji su uzeli učešće u radu savjetovanja.

Konstatovano je da je Zajednica u protekloj godinu bila veoma aktivna na svim poljima, posebno odgojno-obrazovnom i humanitarnom, što je prepoznato i sa strane džematlija, koji su iskreni rad nagradili povjerenjem i podrškom.

Muftija Dudić je ukazao na važnost jačanja džemata, zajedničkog djelovanja, međusobnog savjetovanja i institucionalne svijesti kod svakog službenika Zajednice i džematlije, kako bi nastavili putem uspjeha i prosperiteta, koji su ovu zajednicu pratili u proteklih 30 godina njenog djelovanja.

Islamska zajednica na svim nivoima u ovaj Ramazan ulazi spremna, uz očekivanje da će proteći u najljepšem svjetlu, sa raznovrsnim korisnim aktivnostima na zadovoljstvo svih džematlija, uz Allahov blagoslov i bereket.

mesihat.org

OSTALE OBJAVE
- Advertisment -spot_img

poslednje objave